Парубій передав КСУ заяви нардепів про вихід з коаліції

2 хвилини
Глава Верховної Ради Андрій Парубій передав до Конституційного суду всі заяви народних депутатів про вихід з коаліції. Про це він заявив на форумі, передає кореспондент РБК-Україна.

Парубій зазначив, що передав до суду кілька важливих документів.

"Я передав до суду кілька важливих документів. Один з них - документ чисельності двох фракцій. Передав і інший документ. Всі заяви, які надходили в апарат Верховної Ради про вихід народних депутатів з коаліції", - заявив Парубій.

Спікер підкреслив, що в КСУ передані документи тільки про вихід тих депутатів, які написали відповідні заяви.

"Як коаліція на початку свого утворення налічувала 302 народних депутата, я передав всі заяви депутатів, які писали їх про вихід. Якщо відняти ці заяви від цифри 302, теж виходить більше, ніж 226", - заявив Парубій.

За його словами, в коаліцію входило кілька позафракційних нардепів.

"На момент виходу з коаліції" Народного фронту "коаліція існувала і крім двох фракцій в неї входив ряд позафракційних депутатів. У мене немає можливості вважати членів коаліції, як немає такої функції і у президента. В КСУ досить документальних даних, щоб можна було чітко зробити висновок. і в 2016 році, і в травні до виходу "Народного фронту" в коаліції нараховуючилось понад 226 депутатів ", - додав він.

Нагадаємо, 11 червня повідомлялося, що Парубій не надав КСУ список депутатів коаліції.

РБК-Україна писало, що раніше голова ВР оголосив про вихід фракції "Народний фронт" з коаліції. Тоді він заявив, що протягом одного місяця в Раді повинна бути сформована нова коаліція.