Священик покликаний бути миротворцем, а не політиком, який розділяє людей

5 хвилин
Священик покликаний бути миротворцем, а не політиком, який розділяє людей
Блаженніший Митрополит Онуфрій, вважає, що в Української Православної Церкви є все необхідне для служіння Богу і народу. Про це він сказав в інтерв'ю українському телеканалу. передає УНІАН

"Сьогодні нас затягують у формат політичної партії. Щоб не Христос нами керував, а хтось із політиків. Якби я хотів бути політиком, я б їм був, я б такий одяг на себе не надягав, а відразу пішов би в політику. хоча в молодості у мене були такі шанси. Я їх відкинув ", - говорить Блаженніший Митрополит Онуфрій.

"Одягнувши духовний одяг, я повинен думати і дбати про духовне. А ті люди, які наділи ряси і займаються ефективною політикою, вибудовують всякі геополітичні плани, - просто нечесні люди, які не змогли бути справжніми священиками, зробили з себе якихось перевертнів, щоб через свій духовний образ притягувати до себе увагу людей. Це нечесно. "

"І перед Богом цим людям доведеться дуже важко відповідати. Ми самостійна Церква. І у нас є всі атрибути незалежності, які потрібні нам сьогодні для нормального служіння Богу і народу".

"У нас є свій Синод, незалежний ні від кого. У нас є Архієрейський Собор, незалежний ні від кого, рішення нашого Собору незалежні - ніхто не має права накласти на них вето. У нас є церковний суд, який є кінцевою інстанцією. У нас все є своє: у нас економічна, адміністративна незалежність ".

"Томос буде обмеженням волі, яку ми сьогодні маємо. Нам цього не потрібно. У нас є незалежність, самостійність, є всі атрибути вільного життя, необхідні для церковного успішного духовного служіння людям. Те, що у нас є з Московським Патріархатом духовні, молитовні, канонічні, культурні зв'язки - це нормально. Так повинно бути ".

"Церква не є політичною організацією, яка сьогодні одного любить, а іншого ненавидить, а завтра буде навпаки. Церква всіх любить, ми всіх любимо. Ми любимо Москву, ми любимо росіян, ми любимо американців, ми любимо африканців, ми любимо азіатів - ми всіх любимо. У нас немає ворогів. У нас є вороги, які противляться нам, але вони не є нашими ворогами. Ми про них молимося ".

"Константинопольський Патріархат прислав в Україну двох своїх екзархів. Це неканонічні дії Константинопольської Церкви. Вона не має права надсилати в нашу незалежну Церкву своїх легатів, своїх екзархів".

"Вона була колись могутньої Церквою, охоплювала собою весь цивілізований світ. Вона ототожнює себе з Візантійською імперією, Візантійська імперія охоплювала майже весь світ, і Церква була їй еквівалентною".

"Але сьогодні немає Візантійської імперії, вони живуть минулим. І замість тієї великої держави, якою була Візантія, сьогодні Туреччина, в якій навіть віри православної немає. Там православних можна перерахувати на пальцях. І вони свою батьківщину довели до такого стану, що вона з православної могутньої держави перетворилася в мусульманську державу. І вони сьогодні хочуть нами командувати, навчати, як нам треба жити? "

"Вони хочуть нашу Україну теж довести до такого стану, якого вони довели свою батьківщину? Вони не мають ні морального, ні канонічного права призначати сюди екзархів і втручатися в наші справи. Втручання в справи іншої Церкви - це антицерковні, антиканонічні дії, це гріх. А гріх призводить до поділу людей. Цей гріх втручання в справи нашої Церкви може породити розкол світового масштабу ".

"Церква не може жити за стандартами мирського життя. Мирське життя, особливо політичне, змішана з інтригами, обманом, зрадою ... - набір всякого зла. Церква не може жити такими нормами, Вона живе заповідями Христовими. У нас є свої методи боротьби зі злом. Це молитва, покаяння, терпіння, смирення один перед одним і перед Богом. Це - сильна зброя, що знищує зло ".

"Священик покликаний бути миротворцем, а не політиком, який розділяє людей. І та ідеологія, яка сьогодні пропагується, не є Божою ідеологією, тому що ідеологія, яку сьогодні насаджують в нашому суспільстві, стає антихристиянської".

"Легітимація одностатевих шлюбів, абортів, самогубств і т. д. - це все огидно Христу. Бог не благословляє людей робити це. Церква виконує свою місію - Вона веде людину до Бога, нагадує людям, що ми всі - творіння Божі і що Бог закликає всіх нас любити один одного, терпіти один одного і допомагати один одному ".

"Я знаю, що наша Церква буде до кінця світу, бо Господь сказав, що сили адові не переможуть Її. Я б хотів звернутися до всіх віруючих нашої Церкви. Не бійтеся нічого. Будьте твердими у своїй любові до Бога. Зберігайте чистоту святої православної віри, вона - дорога, яка веде людину до Бога ".

"Любіть один одного, терпите один одного, допомагайте один одному. Зло пройде, а добро буде жити вічно. Якщо ми будемо все терпіти, жити в любові до всіх і один до одного, то ніяке зло нас не переможе. Бог є Бог сили, а у зла сили немає. будемо жити з Богом - і будемо радісними, щасливими і благословенними ", - сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій. .


Читайте также